FOO / SKOU Format no.2

Formatno.2_cirkelshape

Foo/Skou

Format No 2

exhibition event

– 1 januar og 3 januar 2016 –

Format no 2 er en interaktiv installation, der kan opfattes som et bud på en ny form for musik. Den franske komponist Claude Debussy sagde “Musik er mellemrummet mellem noderne.” Vores nye format placerer publikum i en fysisk repræsentation af dette koncept. Hvordan ville det være, hvis musik var synlig, og hvis musik kunne omgive os som klingende, pulserende, svævende objekter? Ved at iscenesætte denne idé om synlig og taktil lyd, ønsker vi at pege på mulige fremtidig musikformater og det evigt skiftende forhold der er imellem mennesket, vores omgivelserne og teknologien.

Hvordan virker det?

Installationen består af kugler i forskellige størrelser, der er installeret i galleriet i forskellige højder. Installationen fungerer som notation for en iPhone app, der bruger iPhone kameraet, genkender cirkler og afspiller en sekvens af lyde alt efter hvor mange og hvor store cirkler den ser.  Aktørens bevægelser og perspektiv vil ændre de musikalske parametre.

Under udstillingen er der muligt at få bygget appen på sin tlf. Appen virker på iphone 5, 5s, 6 + 6s. Telefonen skal være opdateret. Herudover kan man købe et limited edition grafisk partitur i silkscreen.

Foo / Skou

Både Louise Foo og Martha Skou er uddannede designere og selvlærte musikere.  En del af motivationen for deres lyd-billede eksperimenter er opstået fra et ønske om at udforske musik fra et visuelt perspektiv, og skabe intuitive musiske oplevelser, selv for ikke-musikere. I Fællesskab har de udviklet en række installationer, centreret omkring overgange mellem visuel information og lyd. Ved hjælp af digital teknologi og analoge teknikker, udforsker de potentialet i visuelle interfaces og spekulerer i potentielle fremtidige formater.

Louise Foo har en MPS grad i Emerging Technologies fra Interactive Telecommunications Program, Tisch School of the Arts, New York University. Martha Skou har en MA i visuel kommunikation fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Kunstakademiets Designskole.

thirdspace_folie_vindueComments are closed.