Kollegie

Telegrafkollegiet

Nyt kollegie med attraktiv beliggenhed i Ballerup. De 262 studieboliger huser bl.a. studerende fra Københavns Universitet, DTU og CPH Business. Telegrafkollegiet har fokus på at indrette attraktive fællesområder, der lægger op til aktiviteter og socialt samvær beboerne imellem.

Udfordringen

Third.space blev spurgt af Inventarland, om vi kunne hjælpe dem med at producere nogle specialfremstillede møbler til fællesområderne på Telegrafkollegiets 5 etager. Opgaven bestod af forskellige typer af møbler og afskærmning til ”hang out spots”, studiemiljøer og fælles vaskeri.

For et projekt af den her karakter med mange beboere, var det naturligvis også vigtigt, at der var stor fokus på brandsikkerheden.

Specialfremstillede møbler; borde, sofaer, bænke og skillevægge.
Krav til brandsikkerhed

Vores tilgang

Vores koncept for dynamiske miljøer, hvor velvære kommer først, er inspireret af sociologien.

Vi skaber sikre og komfortable rum, der hverken er hjem eller arbejde. Rum, der bygger på stærk identitet og har en stærk egenart. Hvor form og funktion giver brugere den plads og de omgivelser, de skal bruge for at nyde livet.

Intet er vigtigere for os end at skabe autentiske rum, der skaber atmosfære, glæde og en ægte følelse af at høre til.


Processen

Løsningen

Vi modtog tegninger fra Inventarland og deres eksterne arkitekter fra Over Byen og kunne i samarbejde med dem, fremstille serien af specialfremstillede møbler til netop deres projekt.

 

Der skulle bruges krydsfiner (plywood) igennem hele designet med sit moderne og lyse udtryk. Dertil blev der brugt gråt, genanvendt uld til hynderne.
Ulden brugt til hyndebetrækket består af 70% genbrugsuld. De genanvendte fibre kommer fra overskudsmaterialer fra tøjindustrien eller andre uldprodukter. Dermed formindskes CO2 afledning bl.a. pga. af mindre vandforbrug.
For at kunne leve op til brugen af mange mennesker har stoffet en høj slidstyrke på hele 150.000 martinedale.

Som en detalje; har flere af møblerne integrerede strømstik, for at imødekomme de studerendes behov for strøm til telefoner og computere, når de bruger fællesområderne. Dermed bliver det nemmere for dem at samles om studier og afslapning i fritiden på arealerne udenfor lejlighederne. Skillevæggene er også lavet i krydsfiner og giver en rigtig fin opdeling af rummene.

 

For os har det være meget vigtigt at levere solide produkter med en flot finish - der naturligvis lever op til de kravspecifikationer, der var til brandsikkerhed.
Derfor er krydsfineren lakeret med brandsikker lak og skummet i hynderne lavet med brandhæmmer.

 

Vi er glade for, at vi endnu en gang har haft et rigtig godt samarbejde med Inventarland. Vores in-house arkitekt har endnu en gang været et fantastisk bindeled imellem kunden, deres samarbejdspartner og produktionen.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til projektet, bedes du kontakte:

Peter Møller Gissemann
Sales Manager, Denmark
pegi@thirdspace.dk
+45 5218 3583